a123

Skal bygge for 4 mill

Skal bygge for 4 mill
Faksimile fra Akershus Amtstidende

Frelsesarmeens lokaler i Drøbak restaureres.

Skrevet av Pål Brikt Olsen, Akershus Amtstidende

- Endelig er vi i gang, sier Helen og André Stangeland, som skal bygge om Frelsesarmeen i Drøbak for fire millioner kroner.

Himlingen i salen har i mange tiår vært flatt, hvitt og med anslagsvis tre meters takhøyde. Tirsdag ble himlingen revet, og et vakkert buet tak åpenbarte seg opp til fem meter over gulvet. Det skal restaureres. 

 

Takker for alle gaver

Frelsesarmeen i Storgata i Drøbak har de siste årene vært gjennom en turbulent periode der nedleggelse var et åpenbart alternativ inntil Elna Fredhøy engasjerte seg og dro i gang innsamling.

Etter hvert overtok majorene Helen og André Stangeland prosessen med byggetillatelse i den antikvariske sonen i Drøbak og anbudsprosessen som endte med Knut Helgesen & sønner A/S som hovedentreprenør.

Firmaet er fra Rygge.

Prosessen er håndtert av Frelsesarmeen Eiendom A/S, men de to majorene i Drøbak har fulgt prosessen tett hele veien.

- I dag tenker jeg med takknemlighet på alle gavene som har gjort dette mulig, sier Helen Stangeland.

- Drøyt fire millioner kroner er jo mer enn nok til å bygge en fasjonabel enebolig, så kan dere nevne noe som ikke forandres ved restaureringen?

- Nei, kjøkkenet blir jo også helt nytt, og prosjektet omfatter både tak, vegger og gulv, sier André.

- All strøm og røropplegg også, sier Helen, og tenker:

- Jo, de gamle listene. Gamle firkantete termopanvinduer skal tilbakeføres til høye buete vinduer, og over dem er det forseggjorte lister før det nydelige buete taket. Dette skal beholdes og restaureres i den grad det er mulig. Det blir spennende å se hvordan tilstanden er etter hvert som de river 70-talls himlingen, sier hun.

 

Ferdig før høsten

Utvendige stillaser blir satt opp tidlig på våren, avhengig av temperaturen. Murarbeider fungerer best i varmegrader.

Etter avtale med entreprenørens kal alt være ferdig til sommeren.

 

Guds ord på Sjøstjernen

- Hvordan holder dere den mer åndelig pregete virksomheten i gang nå?

- Vi har fått låne lokaler i rådhuset, og nå har vi fått låne lokaler helt gratis av Eva Tenden på Sjøstjernen til våre formiddagsmøter den andre tirsdagen i hver måned til og med april, sier Helen Stangeland.