a123

Slik foregår trygg utdeling av mat

Slik foregår trygg utdeling av mat
Diakonimedarbeider Belinda Andersen i Sarpsborg korps pakker mat som skal deles ut på hjemmebesøk. Foto: Silje Eide

Det er viktig med gode rutiner når man skal dele ut mat. Her finner du gode retningslinjer for matutdeling i Frelsesarmeen.

Hver uke har Frelsesarmeen matutdeling flere steder i landet. Da er det viktig at vi følger reglene for oppbevaring og håndtering av mat. Med utgangspunkt i Mattilsynet og Helsedirektoratet regler er det laget et dokument med retningslinjer for matutdeling i Frelsesarmeen.

I dokumentet (nederst) finner du mer informasjon om:

  • Hvilken temperatur kjølevarer skal lagres i.
  • Hvor lenge kjølevarer kan stå fremme før det må kjøles på nytt.
  • Hvor lenge frysevarer kan oppbevares i romtemperatur.
  • Hvordan posene bør pakkes.
  • Hva man skal gi av informasjon til de som mottar matpose.
  • Behandling av overskuddsmat.

Det er viktig å jevnlig se på rutinene sine med et kritisk blikk. 

Har du spørsmål? Ta kontakt med Wibecke Aasnæs. 

wibecke.aasnas@frelsesarmeen.no

 

Last ned filTrygg utdeling av mat.pdf(9 1 1kb)