a123

Soldatopplæring i Frelsesarmeen

Soldatopplæring i Frelsesarmeen

Nytt undervisningsopplegg er nå tilgjengelig på Perleportalen og i KS.

- Det er gledelig å kunne presentere et nytt undervisningsopplegg for soldatopplæring i Frelsesarmeen, sier feltsjef Anne-Lise B. Undersrud og forklarer at opplegget er laget for at ledere ved korpsene selv skal kunne holde kursene.

 

Kurset er delt opp i flere moduler og henvender seg både til de som ønsker å bli soldater eller tilhørig, og til andre interesserte.

 

Kursmateriellet er tilgjengelig for nedlastning på Feltavdelingens innholdsside på Kvalitetssystemet i P-50.6.1 Soldatopplæring. Det er også tilgjengelig under «ressurser» på Perleportalen.

 

Modulene og målgruppene for disse:

Modul 1: Et åpent kurs for alle interesserte. Dette består av to kurs / opplegg:

1A: Grunnleggende kristen tro, f.eks. et Alphakurs.

1B: Armekurs – kunnskap om Frelsesarmeen

 

Modul 2: For de som vurderer å bli soldat i Frelsesarmeen eller ønsker et «repetisjonskurs»

2A: Frelsesarmeens troslære

2B: Soldatskap og soldatløftet

For å bli soldat må man ha kunnskap og kjennskap tilsvarende første modul, og ha gjennomgått andre modul.

 

- Det er lagt opp til powerpointpresentasjoner med en del kommentarer til de fleste ark. Det forventes at den som foreleser har kjennskap til kildelitteraturen og søker svar der om det er noe av innholdet på presentasjonen som er ukjent, sier Undersrud og legger til:

 

- Det er også lagt opp til at man kan legge inn noen ekstra ark der den lokale virksomheten ønsker det.

 

Undervisningsmaterialet er laget av Medarbeiderskolen. Skulle det være noe som er uklart, eller at du har spørsmål angående opplegget, kan dere kontakte Rune Isegran på Medarbeiderskolen.

 

- Jeg håper mange av dere vil ta dette i bruk og være med på å gi opplæring til både unge og eldre. Lykke til og Guds velsignelse over liv og tjeneste, avslutter Anne-Lise B. Undersrud.