a123

Solgløtt feiret 100 år

Frelsesarmeens barnevernsinstitusjon i Drammen Solgløtt, feiret 100 år med historisk tilbakeblikk og faglig påfyll tirsdag 10.10.2017

Solgløtt feiret 100 år
Jan Tore Baklid, Lillian Årnes, May Lisbeth Smeby, ordfører Tore Opdal Hansen og Lindis Evja Foto: Andrew Hannevik

Viktig jubilant 
– Å markere 100 år er stort for Frelsesarmeen, sier sosialsjef i Frelsesarmeen Lindis Evja.
– Mange gutter og jenter har bodd på Solgløtt i løpet av 100 år, og slumsøstre og mange gode ansatte har med stort engasjement skapt håp og lagt til rette for en god oppvekst, fortsetter hun. 

Også seksjonsleder for Frelsesarmeens barne- og familievern Anne Hernæs Hjelle, mener det er en stor begivenhet.
– Det er med glede og stolthet vi nå feirer Solgløtts 100 års jubileum, sier hun.
– Det er 100 år med tilstedeværelse for barn og ungdom som trenger et hjem i en periode av livet, og det er ganske fantastisk, avslutter hun.

Helhetlig tilbud
Solgløtt barneherberge startet opp i Bjørnstjerne Bjørnsons gate i Drammen i 1917. I 1971 ble grunnsteinen til et nytt barnehjem lagt i Bolstadhagen 61 på Åssiden, og i dag består Solgløtt av 4 avdelinger som er godkjent for 16 plasser for barn og unge. Solgløtt tilbyr et helhetlig tilbud som består av tidlig forebyggende arbeid gjennom Home-Start, fosterhjemsarbeid, samt tiltak som «Nesten Voksen» som tilbyr oppfølging og ettervern.

– Solgløtt er i dag Drammens eneste barnevern institusjon, og vi har med årelang erfaring opparbeidet oss et godt faglig samarbeid med omkringliggende kommuner og bufetat, sier enhetsleder på Solgløtt, Lillian Årnes. 

Solgløtt feiret 100 år
Ordfører Tore Opdal Hansen Foto: Andrew HannevikOrdføreren med på festen
Ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen berømmet Solgløtt for arbeidet under feiringen tirsdag. 

– Frelsesarmeen og Solgløtt er en god og solid leverandør av barnevernstjenester, sa han i sin hilsen. 
– Drammen kommune er veldig takknemlig, vi er avhengige av samarbeider med dere og andre, Drammen kommune gjør mye, dere gjør mer, avsluttet han.