a123

Takker for initativet

Takker for initativet
Foto: Knut Haugsvær

Leif Lindland i Lillesand har solgt kunst til inntekt for Frelsesarmeens prosjekt i Romania. Nå takker major Knut Haugsvær ham for bidraget.

Innlegget stod på trykk i Lillesands-Posten fredag 17. juli.

Tidligere i år solgte Leif Lindland dreide treboller til inntekt for Frelsesarmeens arbeid i Romania. Knut Haugsvær takker ham for innsatsen.

 

Kjære venner! Det hele begynte med at jeg fikk en telefon fra Leif Lindland. Han ville selge dreide treboller til inntekt for Frelsesarmeens arbeid i Romania.

Jeg heter Knut Haugsvær, er major i Frelsesarmeen, og er tett på Frelsesarmeens prosjekter i Romania.

Jeg ville treffe Leif. Jeg ville se han ansikt til ansikt. Fordi han brydde seg. Han hadde møtt Irina fra Romania. Hun drømmer om å eie sin egen gård. Hun og mannen drar til Norge for å prøve lykken. For å få inntekter til familien. Barna er hjemme. De er 11 og 14 år. Hva med framtiden? Jeg kom til Lillesand i slutten av april. På åpningen av salgsutstillingen. Det ble taler, bilder, sterke historier - og søsterkake. Jeg møtte folk som brydde seg. Noen ville kjøpe fantastiske kunstverk av tre - andre ville bare støtte arbeidet. Pengene kom på konto uken etter. 16.000 kroner fra folk i Lillesand til folk i Romania.

I juni var jeg i Romania igjen. Da åpnet Frelsesarmeen det andre senteret med fokus på utdannelse, helse og arbeid. Her kommer barn fra fattige familier, fra rumenske familier og fra familier av romfolket. Alle er velkommen på senteret. Her er det hjelp til lekser, det er mye lek, leger og sykepleiere er tett på familiene - her er det mange utfordringer. Frelsesarmeen har møtt sosial nød og vært framsynte i 150 år. I Romania har de vært i 15 år. Samfunnet er preget av klasseforskjeller, fattigdom, arbeidsledighet og diskriminering.

Men det er håp! Gjennom norske midler har Frelsesarmeen startet arbeid i flere byer, og bygger nå opp Fretex - eller Salvattex som det heter i Romania - for å gi folk praktisk hjelp for en bedre fremtid. Utdannelse, helse og arbeid er avgjørende for fremtiden.

16.000 kroner. Det varmer å motta en slik gave. Og pengene går til familier som lever i fattigdom - og som har de samme behov og drømmer som du og jeg. Litt ekstra lys i hverdagen på et av Frelsesarmeens senter i Romania. Det nytter å bry seg. Det nytter å hjelpe.

I Norge diskuterer vi fortsatt tigging, migrasjon, nødhjelp og bistand. Land står på randen til konkurs - som betyr arbeidsledighet, sult, fortvilelse. Mødre og fedre som ser mørkt på fremtiden. Noen reiser ut i verden på leting etter inntekt. Det er egentlig ikke så vanskelig å forstå.

Det begynte med Leif som ble overrasket da fattigdommen kom så tett på. Han brydde seg. Gjorde noe. Var kreativ og raus.

Takk for gaven!