a123

Tester viljestyrken

Skal klare seg på 12 kr dagen.

Navn: Synnøve Anthun Ørsnes

Stilling: Prosjektmedarbeider hos Misjon og Bistand

 

Tester viljestyrken

Hva er Frelsesarmeen for deg?

Frelsesarmeen er der jeg har vokst opp. Det er en del av familien min og der jeg finner min tilhørighet.

 

Hva er en god dag på jobben for deg?

En god dag på jobben er enten en dag hvor det ikke kommer noen mailer og jeg har masse tid til å lese meg opp på interessant og relevant stoff i fagfeltet mitt. Ellers så er det også en dag hvor jeg er ute på reise og får treffe de menneskene som Frelsesarmeen i andre land jobber med i sine grupper og høre historiene deres.

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen med hva du ville, hva skulle det vært?

En samling av portretter av mennesker som Frelsesarmeen jobber med i de landene vi støtter, med tittelen "Det er de det handler om". Og gjerne fylle resten av avisen med enkelt historiene om hvordan arbeidet til Frelsesarmeen har forandret livene deres.

 

Hva klarer du deg ikke uten i løpet av en dag?

Det må bli mobilen min. Der har jeg bussbillet, tilgang på bank, mail, nyheter, bibel, muligheter til å sjekke været, et kamera å ta bilder med, lett kontakt med venner og familie, spill jeg kan spille når jeg kjeder meg, jeg kan holde meg litt oppdatert på hva andre driver med på Facebook, og mye mer. Jeg skulle nok klart meg uten den en dag, men den er veldig grei å ha!

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Jeg er veldig glad i å slappe av foran TVen. Men når det blir nok liker jeg å være med vennene mine, se film og spille spill. Jeg trives også veldig godt ute på tur i skog og mark!

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Denne uken lever jeg for 12 kroner dagen i forbindelse med Live Below the Line og Vennskapsaksjonen. For å kunne kjenne litt på hvordan de aller fattigste i verden har det lever jeg under den internasjonale fattigdomsgrensen i 5 dager, samtidig som jeg sparer de pengene jeg ikke bruker denne uken til vennskapsaksjonen. Så akkurat nå gleder jeg meg mest til å kunne ha rundstykker med egg på, og jus og kaffe til frokost lørdag morgen.

 

Gikk du glipp av forrige ukas FA-fjes? Her er de siste fem.

 

Dette bør du få med deg!

Svak for sjokolade

Mye ærlig levd liv

En grensesprengende hverdag 

Med hjartet på rette staden

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!