a123

Ti spørsmål til team-lederen

Ti spørsmål til team-lederen
Team-leder Ivar Mellesdal Bye omkranset av deltagerne på Frelsesarmeens Polar-team. Foto: Dynamo Polar

Ivar Mellesdal Bye er leder for årets Dynamo Polar-team. Her kan du lese om hva han drømmer om at året skal bli.

Ivar Mellesdal Bye (26) fra Bergen er leder for denne gjengen:

Benedicte Isabell Barø (18) fra Røros, Talitha Budden (21) fra Newfoundland, Canada, Elias Myhre (20) fra Ålesund og Lene Walderhaug (20) fra Ålesund.

 

Hvorfor sa du ja til å bli team-leder?

Jeg søkte først som team-medlem etter å ha bestemt meg for at jeg ville dra til Vadsø for å være med i arbeidet. Jeg ante etter hvert at det kunne være at jeg ville bli spurt om å være leder for teamet, og opplevde at Gud oppmuntret meg til å ta nye steg i tjeneste for ham. Da jeg senere ble spurt om å bli leder, kjente jeg at dette var noe Gud forberedte meg på og det var ikke vanskelig å si ja! Jeg kjenner en lengsel i hjertet for mennesker og ønsker at de som tror skal bli styrket og oppmuntret i troen og å møte de som ikke tror med Jesu kjærlighet.

 

På hvilken måte vil du karakterisere gjengen du er leder for?

Teamet består av en gjeng som er full av liv og glede! På hver sin måte utfyller de hverandre godt. Vi har det mye gøy sammen. Middagsbordet er ofte fylt med god mat og mye latter! Morsomme, omsorgsfulle og ansvarsfulle er noen stikkord.

 

Hva er utfordringene med å være et team?

Det å være et team på en så liten plass er en utfordring. Å bo så tett sammen døgnet rundt, sier seg selv! Men det er virkelig en god utfordring og mulighet til å vokse i fellesskap med andre og i troen på Jesus. Kommunikasjon er utfordrende i alle settinger og det er noe en alltid må jobbe med, hvordan vi kommuniserer med hverandre, i ord og med kroppsspråket. Hver dag er ikke like og våre følelser kan gå opp og ned, og da kan det ofte være utfordrende å være i team.

 

Hva er det beste med å være i team?

Det å stå sammen som et team er det beste. Når man reiser til et sted for å nå ut i byen, møte behovene som er der, så er det ikke lett om en skal gjør det alene. Det å være flere med den samme visjonen for byen er nok det beste! I teamet kan vi hjelpe hverandre, oppmuntre hverandre når det er tøffe tider og styrke hverandre når noen er svake. Å leve sammen i felleskap, med Jesus i sentrum, kan ikke slå feil!

  

Som team-leder, hva har du erfart så langt?

Det er første gang jeg har fått lederansvar for et team og jeg har vært veldig spent. Til nå har jeg erfart at det alltid er noe nytt å lære. Det er en bratt læringskurve for meg og det er jo bra! En ting er få undervisning om lederskap - det er noe annet å utføre det en har blitt undervist i. Da finner man ut om en faktisk har lært noe. Det er et privilegium å få lede unge mennesker i etterfølgelse av Jesus. Da er det helt avgjørende for meg at jeg har Jesus i sentrum i mitt liv.

 

Hva er ditt forhold til Frelsesarmeen?

Jeg er helt ny i Frelsesarmeen. Før jeg kom i kontakt med fjorårets Dynamo-team kjente jeg lite til hva Frelsesarmeen egentlig var. Jeg visste at det blir gjort mye godt sosialt arbeid. Da jeg etter hvert kom meg på et Suppe, såpe og frelse -kurs ble jeg mer og mer interessert og inspirert over hvor mye bra og hvor rik historie Frelsesarmeen har. Jeg tror Jesus har stort behag i hva Frelsesarmeen arbeider med! Suppe såpe og frelse sier egentlig ganske mye.

 

Er det noe i løpet av året du gleder deg spesielt til?

Jeg gleder meg til vinteren! En bergenser som meg er ikke vant med å ha mye snø, så jeg håper på en bedre vinter i Vadsø enn i regnfulle, men vakre, Bergen! Ellers er kanskje høydepunket Lighthouse, konferansen for unge voksne vi skal i februar. En fire dagers konferanse der det kommer folk både fra Norge og utlandet. Det blir lovsang, god undervisning og godt felleskap med mye gøy!

 

Hvordan er livet i Vadsø nå?

Vadsø by er en utrolig vakker plass! Sjøen og fjellene i bakgrunnen, den vakre vidden og den veldig gode ferske lufta - dette kan jeg bli vant til! Nå gjenstår det å se hvordan jeg reagerer på mørketida i vinter. Det er en annerledes enn i storbyen her oppe. Noe jeg synes er deilig, stort sett. Av og til skulle jeg ønsket at Vadsø var litt større, men jeg nyter den nydelig plassen som Vadsø er!

  

Hva er din drøm for året i nord?

Min drøm er at mennesker skal få et møte med Jesus. Det er ingenting annet enn en lengsel at Jesus skal være synlig i teamet vårt og at vi kan bringe Guds rike til mennesker i Vadsø og se, spesielt unge, mennesker få et møte med Jesus!

 

FAKTA:

  • Dynamo Polar er et 10 måneders disippel-trenings program.
  • Deltagerne er mellom 18 og 25 år.
  • Teamet har base i Vadsø, men arbeider også i Vardø og resten av Nord-Norge.

Vil du vite mer om Dynamo Polar? Se her!