a123

To «friske pust» i Frelsesarmeen

To «friske pust» i Frelsesarmeen
Theodora K. Welander og Andreas W. Welander sier at flere og flere unge velger å utdanne seg til offiserer i Frelsesarmeen. - Man kan si det er et litt radikalt valg. I dag er det litt i tiden å skulle velge og stå for noe, sier Andreas. Foto: Porsgrunn Dagblad

Islandske Theodora K. Welander (23) har flyttet til Porsgrunn for å hjelpe ektemannen med å lede Frelsesarmeen. (artikkel fra Porsgrunns Dagblad)

Skrevet av Filip Wennerød og publisert i Porsgrunns Dagblad, 4. september 2015

 

– Vi håper at vi kan være et friskt pust for Frelsesarmeen i Porsgrunn. At vi kan tilby noe nytt, samtidig som vi bevarer det eksisterende, sier det unge ekteparet, som nå har slått seg ned på Skrukkerødtoppen.

Det var i fjor sommer oslogutten Andreas W. Welander ble sendt til Porsgrunn for å lede troppene. Han var da den yngste frelsesarmélederen i landet. Nå har kona Theodora kommet etter for å hjelpe ham med å fylle stillingen.

– Til sammen utgjør vi en lederstilling på 150 prosent. Jeg går fortsatt på offisersskole på Jeløya i Moss, men om ett år kommer jeg til å gi hundre prosent her i Porsgrunn, sier Theodora.

 

Hun flyttet til Porsgrunn i sommer. Men har flere norgesopphold på baken.

– Jeg kom til Norge for første gang i 2010, som deltaker i ungdomsteamet Dynamo i Oslo. I 2013 var jeg tilbake for å lede dette teamet, sier 23-åringen.

Hun har vært aktiv i Frelsesarmeen siden hun var 6 år gammel. Det startet med barnekor.

– I nabolaget jeg vokste opp i var en stor andel aktive i Frelsesarmeen. Derfor var det vanskelig å slippe unna.

Hennes egen familie er ikke aktive. Det var Frelsesarmeens verdier og tro, førte til at hun ble værende. Men som offiserer må de også ofre noe.

– Vi må leve etter Frelsesarmeens retningslinjer. Og blir sendt dit det er behov. Vi kan for eksempel ikke velge hvor vi skal bo.

– Det jeg liker best ved Frelsesarmeen er mangfoldet. Man møter mange forskjellige mennesker, og gjennomføre flere ulike oppgaver i løpet av uka, sier hun.

 

Theodora og Andreas ser nå fram til å jobbe aktiv inn mot studenter, ungdom og familier.

– Jeg har vært i kontakt med studentrådet ved høgskolen. De etterlyste språkkur for utvekslingsstudentene. Målet er å få til noe der, sier Andreas.

Theodora, som har mye erfaring med ungdomsarbeid både i Island og Oslo, vil gjerne gjøre Frelsesarmeen til en møteplass for familier.

– Jeg har en sterk tro på at familier burde gjøre ting i fellesskap. I dager er det ofte slik at foreldrene sender barna sine på aktiviteter. Hvorfor ikke et tilbud hvor de kan gjøre mer ting sammen, sier hun.