a123

Varm og velsignet velkomst

Søndag ble kommandør William Cochrane ønsket velkommen og offisielt innsatt som ny territorialleder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene. Det var general André Cox som sto for den høytidlige forbønnshandlingen.

Varm og velsignet velkomst
Kommandør William Cochrane oppfordret oss alle til å være synlige kristne og til å benytte de anledninger vi får til å vitne for våre medmennesker. Foto: Lars Kristian Singelstad

Se flere bilder nederst i saken.

Det ble et langt, varmt og velsignet møte der Guds ord og vår tjeneste for Ham sto i sentrum. Før det hele kunne begynne, måtte det imidlertid bæres inn flere stoler i et allerede fullsatt Templet korps. En stor og forventningsfull forsamling hadde møtt fram for å feire gudstjeneste, høre den nye lederen tale, vise sin støtte og få hilse på ham over en kopp kaffe etterpå. Møtet var preget av optimisme, glød og begeistring, og latteren satt løst. Mange fulgte også livesendingen på FA-TV.

Kommandør Cochrane sa i sin tale - med et smil - at vi ikke måtte stole på ham, men på Gud. Han understreket Frelsesarmeens oppdrag - gitt i misjonsbefalingen - og oppfordret oss alle til å være synlige kristne og til å benytte de anledninger vi får til å vitne for våre medmennesker. - Vi må bringe Kristus til folket og folk til Kristus, sa han. Hele talen kan du høre her.

Før han slapp til var det, som alltid på Frelsesarmeen, mye sang og musikk. Templet hornorkester åpnet med marsjen "The Ambassadors" som blant annet inneholder melodien til sangen "Rop om herlig frelse ut", før hele forsamlingen stemte i med åpningssangen "Hvem vil tjene Herren?". Major Marit Skartveit sang solo, Templet Sangbrigade sang og et kor sammensatt for anledning bidro med et par av den nye kommandørens favorittsanger med Hannah Borrett som solist. Thor-Erik Fjellvang på piano akkompagnerte kor og solister sammen med husbandet.

Kommandør Cochrane fikk også mange hilsener i gudstjenesten. Generalen ga forsamlingen en varm og personlig presentasjon av Cochrane, og takket ham for godt samarbeid gjennom mange år. Han understreket at vår nye leder vile bli savnet på det internasjonale hovedkvarteret, og at de vil trenge mer enn ett menneske for å erstatte ham. Knut Refsdal hilste fra Norges Kristne Råd og major Solfrid Bakken hilste på vegne av territoriet.

Størst respons fikk offiserskolens kadetter som i tillegg til å ønske velkommen overrakte gaver de mente kommandør Cochrane ville få bruk for; ullgenser og ullsokker, Kvikklunsj og Sydvest. Før kaffe og kake ble servert og det ble en anledning til å hilse på den nye kommandøren, ble møtet avsluttet ved at hele den store forsamlingen reiste seg og sang Velsignelsen med og for hverandre.

Varm og velsignet velkomst
General André Cox stod for innsettelsen av ny territorialleder. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Varm og velsignet velkomst
Mange hadde tatt turen til Templet på søndag for å få med seg innsettelsen av kommandør William Cochrane. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Varm og velsignet velkomst
Kreative gaver fra kadettene: Ullklær, Kvikk Lunsj og sydvest. Foto: Lars Kristian Singelstad

 

Varm og velsignet velkomst
Sydvesten falt i god smak hos vår nye leder. Foto: Lars Kristian Singelstad