a123

Vil bygge kloster

Ukas FA-fjes drømmer stort for fengselsarbeidet til Frelsesarmeen.

Navn: Anne Louise Skoland

Stilling: Leder for Frelsesarmeens fengselsarbeid

Vil bygge klosterHva er FA for deg?

Frelsesarmeen er hjemme. Og som i ethvert hjem og i enhver familie er ikke alt perfekt der, men det er mitt sted, og der jeg hører til.

 

Hva er en god dag på jobben for deg?

En god dag på jobben vil inneholde gode møter med mennesker, det være seg medarbeidere, samarbeidspartnere, innsatte eller andre. Gode møter trenger ikke bety at alt er lystig. Det handler dypest sett om å prøve møte alle med samme sinnelag som Jesus; Med respekt, medmenneskelighet og kjærlighet. Og med grenser. Og så er det jo veldig kjekt med sånne dager der man kjenner man virkelig får ting gjort!

 

Hvis du fikk fylle forsiden i lokalavisen med hva du ville, hva skulle det vært?

Jeg tror det skulle handle om at Justisdepartementet/Kriminalomsorgen bevilget penger til at vi fikk bygd permanent kloster i Halden fengsel, og fikk drive retreat for innsatte på fast basis. Vi har til nå gjennomført tre retreater i Halden fengsel, i samarbeid med Kriminalomsorgen og Den norske Kirke, og det ser foreløpig ut til å gi svært gode resultater med hensyn til forandring og et nytt liv for deltakerne. Så overskriften må bli: «Kloster i Halden fengsel». Og stort bilde av major Marit Skartveit, som er vår medarbeider og helt essensiell for dette arbeidet.

 

Hva klarer du deg ikke uten i løpet av en dag?

Det korrekte for en major er vel å si Guds ord? Men kaffe hører også med. Og mobilen, samt nettilgang, er etter hvert vanskelig å klare seg uten.

 

Hva fyller du helst fritiden din med?

Når jeg ikke er hjemme, eller «hjemme» på FA, finner jeg gjerne veien til teateret. Skulle gjerne gjort det mer! Ellers liker jeg veldig godt å sy, og bør ikke slippes løs alene for lenge på Stoff og Stil, ei heller for lenge alene i bokavdelingen på Fretex. Så masse bøker man skulle ha lest! Livet er for kort.

 

Hva gleder du deg mest til fremover?

Privat har jeg høydepunkt på løpende bånd framover, i helga: «Helt hekta» skolerevy på Bjørnholt, der datteren min spiller (skynd dere av gårde!), så «Anna Karenina» i operaen og «Andre verdskrigen – Natt i verda»; hele 8 timers forestilling på Det norske Teateret. Grugleder meg nesten litt til det.

Jobbmessig ser jeg fram til gudstjeneste på Bredtveit kvinnefengsel om noen dager! Jeg liker de lavmælte, gode og hverdagslige, men samtidig høytidsstemte samlingene. Kanskje særlig lystenningen/bønnestunden som står i fokus på gudstjenestene i fengsel. Sjelden oppleves Guds nærvær som da.

 

Gikk du glipp av forrige ukas FA-fjes? Her er de siste fem.

−Det gir håp for fremtiden 

Tester viljestyrken

Dette bør du få med deg! 

Svak for sjokolade

Mye ærlig levd liv

 

 

 

Hva skjer der du er? Vi ber om tips så vi kan spre de gode historiene, menneskelige møtene eller arrangementene - smått og stort. Send e-post til: tips@frelsesarmeen.no Det er kommunikasjonsavdelingen og Krigsropet som leser disse mailene. Takk for alle tips!