a123

Litt om oss

På Hegglia bor det barn mellom 6 og 12 år.

Enkelte ganger blir det bestemt at barn har behov for å bo på barnehjem en stund. Det kan være fordi barnet ikke har foreldre eller at foreldrene har problemer med å ta vare på barnet. Det viktigste for oss på Hegglia er at barna skal ha det godt og føle seg trygge.

Hvem vil du møte her?

Hvert barn som bor her på Hegglia får to voksne som skal passe på at akkurat du har det bra. Disse to og de andre voksne på Hegglia skal hjelpe deg som bor her til å få det bedre. Du kan snakke med de voksne om alt, og de voksne vil snakke med deg om hvordan du har det. Du vil få nok klær, sko og leker. Du kan begynne på fritidsaktiviteter og drive med det du liker best. De to voksne som blir dine hovedvoksne, vil også snakke med skolen og med foreldrene dine.

Hvordan har vi det på Hegglia?

Huset ligger i Trondheim, like ved Lerkendal stadion. Her er det kort vei til skole, kino, idrettslag og andre aktiviteter.

I huset vårt får alle barn hvert sitt soverom. Vi har aktivitetsrom, leserom, puterom, lekerom og TV-stue. I tillegg er det slik som i andre hjem med både kjøkken, stue, bad, do og gang. Vi har også en ballbinge, gapahuk, sandkasse, klatrestativ og huskestativ ute i hagen.

Her kan du både ta imot besøk av venner og dra på besøk til venner.

Hva med mor og far?

De aller fleste barna som bor på barnehjemmet vil savne foreldrene sine, og de fleste som bor på Hegglia får treffe dem. Hvor ofte man får møte foreldrene sine er det barneverntjenesten som bestemmer, og det vil barna få vite når de flytter hit.

Kan jeg være med og bestemme?

En dag i uka er det Husmøte. Alle barna og de voksne er med. På Husmøtet kan du være med å bestemme hvilken mat vi skal spise i helgen og hvilke aktiviteter vi skal ha.

Hvert barn har mulighet til å tjene lommepenger ved å gjøre husoppgaver. De voksne hjelper til når det trengs.

Ferie og turer

Vi drar på ferieturer flere ganger i året. I vinterferien og i påsken drar vi på fjellet for å stå på ski og ake. I sommerferien drar vi på ferie i 3 uker. Da er vi på tur ved sjøen, på fjellet eller i fornøyelsesparker som Tusenfryd og Hunderfossen.

Rettigheter

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag fører tilsyn med institusjonen etter rettighetsforskriften.

Det kommer to personer fra Fylkesmannen på tilsynsbesøk minst to ganger i året. Se brosjyre:

http://www.fylkesmannen.no/Documents/Dokument%20FMOA/Barn%20og%20foreldre/Barnevern/Brosjyre.pdf

Ta kontakt hvis du vil vite mer om oss:

Tlf. 73 95 44 33

e-post: roar.asklund@frelsesarmeen.no