a123

Ann Pender på besøk

Ann Pender på besøk

Annenhver uke har vi fellessamling i barnehagen og ved forrige samling fikk vi besøk av Ann Pender. Hun lurte på om vi visste hvorfor vi feirer påske?

På avdelingene i barnehagen titter det frem barnelagde påskekyllinger med fjær, dekorerte egg og karse. Sola har varmet godt de siste dagene og med snøen som ligger fremdeles er det mye som tyder på at påsken er rett rundt hjørnet. 

Sist fredag hadde vi fellessamling i barnehagen og temaet var selvsagt. Det er mye som hører påsken til og for barna er påskeegg et klart høydepunkt, men hvorfor feirer vi egentlig påske? 

Benita fortalte om Palmesøndag og da Jesus red inn i Jerusalem. Vi fikk være med å synge og noen barn viftet med palmeblader. 

Ann Pender på besøk

    

I barnehagen synger vi også en sang om den lille kyllingen som ligger inni egget, og vil ut. Benita hadde med en søt liten kylling som fikk lov til å titte ut av egget mot slutten av sangen. Barna følger spent med!

Ann Pender (kappelan) har vært hos oss flere ganger før og hun har alltid med seg så spennende ting! Denne gangen hadde hun med seg en lilla pose som hun sa det var et mysterie i. Hun tok ut bit etter bit, og barna ropte ut: "Det er jo et puslespill!"

Ann Pender på besøk

Benita fikk hjelpe til med å legge det ferdig, og da kunne alle se at det var et kors. Ann fortalte at mysteriet med påsken var at det var både trist og veldig fint. Det er trist å tenke på at Jesus døde på korset, men veldig fint å tenke på at han sto opp igjen! Da avslørte Ann at man kunne snu puslespillet fra mørk lilla til hvit. Mørk lilla for det triste, og hvitt for det fine. 

  

I løpet av denne uken har avdelingene samlinger om påsken hver for seg, og flere har påskefrokost/lunsj med barn og foreldre.

God Påske!