a123

Brannvernuke i barnehagen

Brannvernuke i barnehagen

Brannvern er viktig, spennende og litt skummelt? Vi har hatt fokus på brannvern i barnehagen.

I uke 38 åpnet mange brannstasjoner opp for besøk over hele landet og det arrangeres Nasjonal Brannøvelse hvor alle kan melde seg på. Da passet det perfekt med Brannvernuke! Barna har møtt Eldar og Vanja. De er to hånddukker som følger med et undervisninsopplegg laget av Brannvettskolen. De har lært oss nødnummeret til brannvesnet, at vi ikke må gjemme oss selvom vi blir redde og at vi må være forsiktige med stearinlys.

Vi har hatt flere rømningsøvelser for å øve på å gå rolig ut men også for å bli kjent med alarmlyden. Når brannalarmen går er det flere som gjerne vil holde seg for øra, for det er så høyt. Vi er stolte av at vi klarer å komme oss rolig ut, alle sammen, på 3-4 minutter.

På torsdagen skulle vi få besøk av brannbilen. Vi hadde avtalt at de skulle komme kl 9 og barna ventet så tålmodige, men det kom ingen brannbil. Kanskje måtte de ut å slukke en brann? Kanskje de ikke fikk tid til å ringe? Det var spennende å tenke på! Vi fikk kontakt med de utover dagen, og vi fikk en god nyhet å dele på fellessamlingen dagen etter. Brannbilen skulle komme om en uke. Gjett om vi ble glade!! Samlingen brukte vi på å oppsummere alt vi har lært gjennom uka; barna har full oversikt over alle nødnummere til politi, ambulanse og brannbil. Vi snakket om at vi ikke må gjemme oss om man blir redd, finn heller en voksen og at det er lurt å ha tøfler på i tilfelle man må løpe ut... Og veldig mange andre ting! Hver avdeling fikk sin egen diplom som et bevis på opplæringen. Vi hadde en flott avslutning på brannvernuka vår!

 

Når den etterlengtede dagen kom var mange spente på å se brannbilen komme kjørende mot barnehagen. Brannmennene fra Bryn Brannstasjon var snille og ganske tøffe. 

 

Brannvernuke i barnehagen Brannvernuke i barnehagen

 

Alle som ville fikk lov til å spyle med brannslangen, og det var morro! Etterpå fikk alle lov til å gå inn i brannbilen, titte litt på alt som fantes der inne og sitte litt i setet til brannmennene. En stor dag for mange barn!

Brannvernuke i barnehagen

 

Brannvernuke i barnehagen

Rett før de skulle dra spurte de om vi ville høre på sirenene? Det ville vi så klart! 

Brannvernuke i barnehagen

De fleste syntes lyden var ganske høy, og måtte holde seg for ørene. Tusen takk for besøket, Bryn Brannstasjon! Vi håper dere kommer tilbake neste år! (men bare på besøk..)