a123

Jungelfest

Jungelfest

Årets karneval i vår barnehage: Jungelfest!

I forrige artikkel kunne dere lese om prosjektet vi har hatt nå på nyåret, og alt vi har lært om Skapelsen. Vi synes det er flott å kunne fordype seg i et tema over tid, og det gjorde vi for første gang i fjor. Da hadde vi tema Noas Ark. Som en avslutning på Noas Ark-prosjektet valgte vi å ha Jungelfest istedenfor vanlig karneval. Da brukte vi mye tid på å lære om forskjellige dyr og hvordan de ser ut. 

I år har vi, som sagt, lært om Skapelsen og hva passer ikke bedre enn en ny jungelfest? Vi gjentok suksessen fra i fjor i håp om at det skulle bli minst like bra. Gjett om det ble!!

Barn og voksne kom utkledd som dyr fra hele verden. Vi så dyr fra jungelen, dyr fra savannen, dyr fra norsk skog, norske husdyr og insekter. Et variert og herlig skue! 

Festen startet med en fellessamling hvor hele barnehagen var invitert. Der traff vi en syngende løve med gitar? Vi sang "Dyrene i Afrika", "Jungelens konge" og "Hvem har skapt alle blomstene?" Askeladden barna fremførte "Skapelses-rappen" sammen med Siri. Alle sang og danset med!

Jungelfest

Det morsomste var nok da de voksne fremførte et lite teater for barna. Historien er fra Israel og det er et eventyr alle  israelere kjenner til. Det handlet om en løve som ikke ville spise det mammaen hans lagde. Han ville bare spise jordbær. Han ble så sint og lei seg for at han ikke fikk kun jordbær! 

Jungelfest

Det er fantastisk med voksne som gir av seg selv og bidrar med innlevelse og glede. Det gjør hele forskjellen! Både barn og voksne lo og koste seg gjennom hele dagen. 

Til lunsj fikk vi pølser, hjemmebakte pølsebrød og lompe. Og til dessert? Fruktspyd med melon, druer, epler og appelsin. Deilig!

Vi gleder oss til neste år!