a123

Karius og Baktus på besøk?

Karius og Baktus på besøk?

Vi inviterte Karius og Baktus på besøk, og forventningene var store. Alt tyder på at forventningene ble innfridd!

Torsdag 19.november var det teater i barnehagen. Vi fikk besøk av barnehageteateret som hadde forestillingen Karius og Baktus for oss. Barna syntes det var stor stas. De fulgte nøye med og barna lo godt under hele forestillingen. Ungene var aktive og sang med!  Barnehageteateret hadde gjort en liten vri i historien. Karius og Baktus er ikke bare glad i sukkertøy og loff med sirup på, men de liker også røde og grønne seigmenn. Karius hadde seigmenn i lommen sin, en rød og en grønn. Han var litt usikker på om han ville dele med broren sin Baktus. Barna var ivrige og hjalp Karius med hva han skulle gjøre, og så klart måtte han dele, en til dem hver. Det er fint med et publikum som er ivirge og bidrar under forestillingen.  Forestillingen avsluttet med at alle barna stod å danset og sang sammen med Karius og Baktus.

I de siste ukene har vi hørt på og lest mye om Karius og Baktus på avdelingen. Karius og Baktus er en norsk barnebok fra 1949 som er skrevet og illustrert av Thorbjørn Egner. Historien om Karius og Baktus handler om to små "troll" som bor inne i tennene til Jens der i de romsterer rundt og deres kamp mot tannbørsten. De lever glade dager når Jens spiser loff med sirup og ikke pusser tennene sine. Men er dag får de et ubehagelig besøk og møter tannbøsten og borret. 

Hele barnehagen har lest og lekt mye Karius og Baktus i forkant av forestillingen. Vi har lekt det mange ganger, vi har ropt "Vi vil ha loff!", tegnet og malt, sunget og danset. Maurtua har laget parykker sånn at vi kan kle oss ut. Det skaper et helt eget samhold når alle barn har samme fokus, og allsangen har runget i garderoben flere ganger.

Være Glad-Sangen!

Hei, hurra, hurra, hurra!
Vi to har det jammen bra.
Her i tennene til Jens
er vi aldri sukkerlens.
Søte karameller små
er det beste vi kan få,
og så det som vi får nå:
Deilig loff med sirup på!

Tra la la la la, tra la la la la
tra la la la la la la la la!

Karius og Baktus på besøk?