a123

Skapelsen

Skapelsen

Barnehagen startet 2016 med Skapelsen som tema. I denne artikkelen vil vi vise dere litt av hva vi har gjort så langt

I hele januar og store deler av februar har hele barnehagen hatt det samme temaet; nemlig skapelsen. Alle 5 avdelingene har presentert historien på hver sin måte, og har forskjellige vinklinger og satsninger. 

For eksempel er det en av storebarns avdelingene, Askeladden, som forbereder et teaterstykke. Det skal vi presentere senere i februar. 

Denne gangen har vi vært på besøk på en av de andre storebarnsavdelingene, Arken, og snakket med barna der om hva de har lært. De viste ivrig frem Skapelsesrommet sitt som de har vært med å dekorere. De pekte og fortalte med stort engasjement.

Skapelsen

 

"I starten var det mørkt og bare kaos.... Dag 1: Da kom lyset, Dag 2: Da skilte han hav og himmel, Dag 3: Da kom det blomster, trær og busker,          Dag 4: Da ble det dyr i vannet..." Forteller barna mens de peker på en oversikt de har på veggen. "Så skapte han forskjellige ting på jorda: mennesker, dyr, sola, stjerner og delfiner" 

Skapelses-rommet til Arken har blitt et flott rom som barna har dekt med malerier, tegnede dyr, blomster og fugler. Ennå er de ikke ferdig! Samtidig som vi fikk besøke rommet deres var de i full gang med å dekke et stort tre! Det er hertfall 160 høyt! Det har de lagd av papp, og skal pynte opp i rommet det også. 

Skapelsen

 

Her ser vi to av barna som dekker treet med lim før de skal lime på grønt papir. Det blir så fint!

 

I barnehagen vår er vi glade i å ha fellessamlinger der alle avdelinger deltar. I januar har vi hatt flere fellessamlinger enn ellers med temaet skapelsen. Vi har vist bilder fra barnebibelen, presentert nye sanger og hatt det morro sammen.

Om 14 dager skal vi ha Jungelfest! Da skal alle voksne og alle barn kle seg ut som dyr, og det gleder vi oss til.