a123

Matlagingskveld

Populært med matprogrammer

Det er veldig populært med matprogrammer på TV, det selges enorme mengder kokebøker og mange er opptatt av kosthold og helse. For mange, både unge og voksne i dag er det ikke en selvfølge at man kan lage mat. Det spises veldig mye ferdigmat og mat fra boks og pose i hjemmene. Derfor kan en kveld der man lager et måltid fra grunnen sammen være en god idé.

1.  Invitér et menneske som er god til å lage en eller annen type mat. Det behøver ikke være en kokk. For eksempel kan en fra et annet land være en spennende idé. På den måten kan de som kommer lære noe helt nytt. Men ellers kan en helt alminnelig god «hjemmekokk» være fint. Kanskje en som har en spesiell rett som vedkommende er god til å lage.

2.  Alle deltakerne trenger ikke hver sin komfyr, men det må være noenlunde gode fasiliteter, f.eks. en komfyr + noen kokeplater. Men noen kan skrelle grønnsaker, noen skjære opp, noen ordne med kjøtt eller fisk etc.

  • Pass på at dere ikke bryter loven når det gjelder å lage mat fra bunnen. De færreste korpskjøkken har godkjenning til det. Men det er mulig å lage en «demonstrasjonsmiddag» som ikke skal selges eller gis ut til mange mennesker.

3.  Kjøp inn ingredienser på forhånd slik at det blir mat til alle. En god plass for å kjøpe rimelig, eksotiske ting er de såkalte «innvandrerbutikkene»:

  • Lag kopier til alle av oppskriftene dere skal bruke. Det er også lurt å ha blyant og papir til alle slik at man kan lage sine egne notater.

4.  Den som skal undervise må forklare godt hva og hvordan det skal gjøres. Kanskje en trådløs «musemikrofon» er lurt å ha.

5.  La også noen av deltakerne dekke et hyggelig, pyntet bord med lys, blomster, servietter og andre dekorasjoner.

 

Bibelvers for andakten:

Luk. 15, 11 – 32 Den bortkomne sønnens hjemkomst ble feiret med en fest med mat og drikke.