a123

På bærtur

På bærtur

 

Det første møtet på høsten kan gjerne være en bærtur. Skogen er full av tyttebær i september, noe som de aller fleste syns er godt. I stedet for å kjøpe syltetøy vil det være kjærkomment å kunne høste noe av det som allerede er i skog og mark. / Eller man kan legge det opp som en sopptur.

Sjekk på forhånd hvor det kan være aktuelt å plukke bær/sopp. Avtal å møtes på korpset som utgangspunkt for turen eller på sted i nærheten av skogen. Alle har med mat og kaffe. Plukk bær/sopp og ta tid til en god rast. Noen har kanskje en god oppskrift på godt syltetøy eller en god sopprett, oppskrifter som deles med de andre.

Man kan også legge det opp slik at man har samlingen på korpset og at noen på forhånd har plukket noe bær og/eller sopp som kan brukes den aktuelle kvelden.

• Inviter noen som kan lage og lære bort hvordan man lager godt tyttebærsyltetøy, tyttebærpai, eller annet godt av tyttebær. Det er sikkert noen i korpset som er gode på dette.

• Inviter noen som kan fortelle om trygge soppsorter og gode oppskrifter på retter med sopp.

• Servering denne dagen kan være en gryterett med sopp og tyttebær, og til kaffen vafler med trollkrem.

 

 

Bibeltekst:

Jeremia 17, 7-8

”Velsignet er den mann som stoler på Herren og setter sin lit til ham. Han er lik et tre som er plantet ved vann og strekker røttene mot bekken. Det frykter ikke når heten kommer, men står der med løvet grønt. Det sturer ikke i tørketider og holder ikke opp med å bære frukt.”