a123

Bli med på Boundless 2015!

Bli med på Boundless 2015!
Morten Brundtland med program fra tre internasjonale kongresser. Foto: Jarle Stokland

Morten Brundtland er klar for sin fjerde internasjonale kongress.

 

I juli 2015 er det klart for ny internasjonal kongress i London. Boundless 2015 skal markere at det er 150 år siden William og Catherine Booth startet den bevegelsen som ganske snart skulle bli Frelsesarmeen. Og selv om vi fortsatt er i 2013, så har noen allerede lagt London-planer.

- Jeg tror jeg var den første som tok kontakt med Frelsesarmeen og sa jeg ville være med på kongressen i 2015, sier soldat Morten Brundtland.

 

Første gang i London

Og selv om påmeldingen ikke starter før i januar 2014, så er Morten allerede klar for sin fjerde internasjonale kongress. Bare 13 år gammel ”kongressdebuterte” Morten Brundtland i London. Året var 1978 og FA-folk fra hele verden samlet seg til internasjonal kongress i Frelsesarmeens fødeby.

- Moren min var ikke så god i engelsk, så jeg ble med nærmest som språkguide. Men det var fantastisk for meg å oppleve både London by og ikke minst de store møtene i Wembley Arena, minnes Morten.

 

Holdt vitnesbyrd for kongressen

I 1990 var det ny kongress i London og denne gangen var det 125 års jubileet til Frelsesarmeen som ble markert.

- Nå hadde jeg blitt soldat i Frelsesarmeen og dro til London sammen med venner. Men det var en like stor opplevelse denne gangen å være en del av de store møtene med masse flott musikk og sterk forkynnelse, sier Morten.

I 2000 var det internasjonal kongress i Atlanta, USA. Denne gangen ble Morten plukket ut til å holde et vitnesbyrd i den store kongressalen.

- Jeg husker det var en utrolig spennende opplevelse å snakke til så mange mennesker. Jeg fortalte litt om min familie, mitt daglige arbeid og tjeneste i korpset, før jeg ga mitt vitnesbyrd på avslutningsmøtet, sier Morten.

 

Fellesskapsfølelse

Nå gleder Morten seg stort til å oppleve hele den internasjonale FA-familien i 2015.

- Slike kongresser gir en utrolig god fellesskapsfølelse. Selv om vi kommer fra ulike kulturer så har vi likevel en felles plattform, nemlig Frelsesarmeen. Vi synger de samme sangene og vi har de samme type møter, selv om språket og rytmene er forskjellig, sier Morten.

Nå håper han at det blir en stor norsk kontingent i London i 2015.

 

 

Bli med på Boundless 2015!
Diplom fra den internasjonal kongressen i Atlanta i 2000. Foto: Jarle Stokland