a123

To nye soldater!

To nye soldater!
Foto: Torill Helene Heidal Landaasen

Tine og Ida var så begeistret over at de skulle bli soldater at de like godt opprettet et arrangement på Facebook, hvor de inviterte venner og kjente til å komme og overvære innvielsen. Antall publikummere ble derfor litt flere enn vanlig denne søndagen.

To nye soldater!
Ida og Tine Foto: Torill Helene Heidal Landaasen

Verken Tine eller Ida har noen religiøs bakgrunn og ingen kjente noe særlig til Frelsesarmeen, inntil for noen få år siden. Begge begynte å spille i Templet Hornorkester, Tine på perkusjon og Ida på trombone, og derifra involverte de seg i flere aktiviteter i korpset.

Ida Amelie Helgesen kommer fra Tysvær i Rogaland og studerte noen år i Volda før hun fikk jobb i Oslo. Her kom hun i kontakt med Templet.

- Jeg har ingen grunn for å bli soldat, jeg kjenner bare at jeg har veldig lyst til å bli det, sa Ida i sitt personlige vitnesbyrd etter innvielsen. Hun fortalte forsamlingen at hennes erfaring var at livet med Jesus bare ble mer og mer interessant og spennende.

Tine Suman Hodne kommer fra Stavanger og har de siste årene studert musikk ved Staffeldsgate i Oslo. Hun sang sangen «Hjerteslag», hvor omkvedet lyder: «Jeg vil gå dit du går, hvor enn du kaller, der vil jeg følge. Jeg vil se de du ser, hvert knuste hjerteslag», en tekst som passer veldig fint til soldatskapet.

Soldatinnvielsen ble forrettet av major Tone Lund Georgsen.

 

Vil du vite mer om hva det vil si å være soldat i Frelsesarmeen, kan du klikke HER.