a123

Kraftsenteret

Frelsesarmeens Ressurssenter består først og fremst av kunnskap og medarbeidere. Nå har det lokaler også.

I 2006 vedtok Frelsesarmeens lederråd at alle Armeens undervisningstilbud skulle lokaliseres på samme sted og bli ett stort kompetansesenter. Det betydde i praksis at Frelsesarmeens offisersskole skulle flytte fra Asker til Moss, der Frelsesarmeens folkehøyskole lå, og at en tredje skole skulle opprettes: Medarbeiderskolen.

– Hva er medarbeiderskolen?

– Medarbeiderskolen skal tilrettelegge for personal- og medlemsutvikling. Kursene kan være planlagt, utviklet og gjennomført internt, men vi har også en rekke kurs i samarbeid med høyskoler og universitet, sier major Jostein Nielsen, rektor for Medarbeiderskolen og daglig leder for Ressurssenteret.

Medarbeiderskolen ble stiftet i 2009. I 2010 var samarbeidet mellom de tre skolenes rektorer i gang. Høsten 2011 ble samlokaliseringen, og dermed Ressurssenteret, endelig en realitet. Nå er driften i full gang.

 

Vakkert miljø

– Hva har fellesskapet å si for hver enhet?

– De forskjellige enhetene som utgjør kompetansesenteret har ulik identitet, og denne skal bevares og styrkes. Samtidig er det mange felles møteplasser. Synergieffekten er bedre skoletilbud, kvalitet og utviklingspotensial, og ikke minst, et større og mer variert miljø for både studenter og personell, sier Nielsen.

Ikke minst bidrar Moss korps med yrende liv etter at menigheten endelig, etter fire år på flyttefot, fikk nye lokaler. Midt i smørøyet, med naturen praktisk talt inn gjennom vinduene, som dekker en hel vegg fra gulv til tak.

Ressurssenteret tilbyr tidsriktige lokaler med elektronisk utstyr, kantine og overnatting med hotellstandard. Da Krigsropet kom på besøk hadde Fretex kurs for sine ansatte. I disse dager skal landslaget i gatefotball ha samling og treningsleir, og bytter med det ut asfalt og betong til fordel for kunstgress og sjø.

– Dersom du har vært på Jeløy tidligere, er den totale forvandlingen av uteområdet det første du legger merke til. Jeg er jo inhabil, men det er ikke mange kurssteder med så sentral beliggenhet som kan tilby et slikt uteområde og nærhet til vakre landskapsvernområder med tilhørende turstier.

I høst tilbys blant annet kurs i babysang. Ledere og team for menigheter uten offiserer kan lære om å drifte et korps. Du kan lære om møteledelse og formidling eller dra på Bibelhelg.

– Det er bare å følge med på nett-kalenderen, sier Nielsen.

 

Kraftsenteret
Frelsesarmeens nye ressurssenter på Jeløya. Foto: Ranveig Nordgaard
Skaperkraft

Det gamle kurs- og konferansesenteret fra 1977 ble bygget om og utvidet. Møterom ble opprustet og et gjesteinternat bygd, med 36 rom, hvorav fire er handikaptilpassede. Alle kan gjøres doble. Det er lagt vekt på et funksjonelt, rolig og vakkert miljø: Puter, duker og lysestaker er hentet inn fra Sally Ann, Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel. Kunstneren Heidi Vestby fikk i oppdrag å male 33 bilder som henger i fellesområdet og på gjesterommene. I korridorene styres lyset av bevegelsessensorer. Brukervennlig – og strømsparende.

På torget foran korpset og konferansesenteret har landskapsarkitektene Åsa Hjorth og Maria Thøgersen Eide fra InSitu lagt syv mørkere kors ned i den lyse granitten. Benker vender ut mot fjorden, og i enkeltstående stoler kan man nyte stillhet og refleksjon.

– Hvor kom ideen med kors fra?

– Jeg kjenner Frelsesarmeen og historien bak, og ville legge symbolikk i stenleggingen, sier Eide, og forteller at trærne som står på uteplassen bryter opp gjennom granitten som et bilde på Guds skaperkraft.

– Hva er tanken bak stolene?

– Du skal kunne sitte for deg selv og se ut over fjorden, kanskje se korsene, be. Sitte og kontemplere under trærne, som vi håper skal bli store.

Like ved ligger en ny fotballbane med kunstgress, en ballbinge og en sandvolleyballbane – og egen strand. Det gjør området populært som leirsted for både barn og voksne. I sommer var det både familieferie, barnefestival og ungdomsfestival på stedet.

 

Frelsesarmeens ressurssenter

  • Holder til i Strandpromenaden på Jeløy i Moss, 45 minutter fra Oslo.
  • Ressurssenteret består av Jeløy folke- høyskole, Frelsesarmeens offiserskole og Frelsesarmeens medarbeider- skole, pluss ressurssenterets kurs- lokaler og gjesteinternat med hotell- standard. I tillegg holder Moss korps, Frelsesarmeens menighet, til på området.
  • Informasjon om kurstilbudet finner du på frelsesarmeen.no.

 

Dette er et utdrag av en artikkel i Krigsropet nr. 35, 2012, du finner flere smakebiter her. Liker du magasin bedre på papir? Fyller du ut dette skjemaet sender vi deg et gratis prøvenummer i posten. Du kan også gi prøvenummeret til en venn.