a123

Oppskrift på fastelavnsboller

Foto: Ranveig Nordgaard

Fastelavnssøndag starter fastetida, som strekker seg helt fram til påske. Krigsropets har laget en artikkelserie om faste.

Oppskrift på fastelavnsboller
Fastelavnsboller markerer starten på fastetida. Foto: Ranveig Nordgaard


(ca.14 stk.)

Sett stekeovnen på 225 grader.

Varm 3,5 dl h-melk til 35 grader (kroppstemperatur) og løs opp 50 gram gjær i melken.  
Bland i 100 g smeltet smør eller melange.
Ha deretter i:
500 – 600 gram hvetemel
100 g sukker
1/2 ts kardemomme

Rør det til en smidig deig og sett den til heving på et lunt sted i ca. en halv time.
Del deigen i 14, ha gjerne rosiner i dem, form dem til boller og legg dem på en smurt plate.
Etterhev bollene i ca. 15 minutter.

Pisk sammen ett egg og pensle bollene med egget før de stekes på nederste rille i ovnen i ca. 12 minutter.
Bollene deles i to og serveres med pisket krem mellom lagene og et dryss av melis på toppen.

 

Dette er et utdrag av en artikkel i Krigsropet nr 7 2012, du finner flere smakebiter her. Liker du magasin bedre på papir? Fyller du ut dette skjemaet sender vi deg et gratis prøvenummer i posten. Du kan også gi prøvenummeret til en venn.