a123

Påskemat fra Heimen

Kos deg med en spennende lammesalat og solgul dessert!

Påskemat fra Heimen
Påskesalat laget av Heimens egen kokk. Foto: Ranveig Nordgaard

Påskesalat
(Tilpass mengde etter antall personer)

Lammekjøtt
Grønn salat, f.eks rød eikebladsalat og ruccola.
Rødløk
Slangeagurk
Appelsinfileter
Cottage cheese
Valnøtter

Fjern all fett fra kjøttet. Bland kjøttet med salaten. Finhakk løken. Fjern den bløte kjernen fra slangeagurken, grovhakk. Legg salaten på fat, og legg kjøttet oppå.
Skrell appelsin med kniv og skjær ut appelsinfileter. Legg filetene langs kanten på fatet. Skyll cottage cheese i en sil, bruk kaldt vann. Strø osten over salaten. Pynt med ristede valnøtter. (Stekes på 150 grader i 15 minutter midt i ovnen).

 

Dressing til påskesalaten

1 del eddik – f. eks eplecidereddik
1 del sukker
1 del god olje
1 fedd knust hvitløk
Cirka 6 ristede valnøtter, finhakket

Varm opp eddik og sukker til sukkeret er oppløst. Bland i olje, hvitløk og valnøtter.

 

Påskemat fra Heimen
Nydelig dessert til en av påskedagene. Foto: Ranveig Nordgaard

 Dessert
(Til cirka 4 personer)

2 egg
2ss sukker
Saften av en appelsin
30 gram revet kokesjokolade

Pisk egg og sukker til eggedosis, tilsett appelsinsaft og sjokolade. Pynt med appelsinskive.

Disse oppskriftene er hentet fra artikkelen om Heimen i Krigsropets påskenummer 2014, du finner flere smakebiter her. Krigsropets Facebook-side finner du her. Bestill abonnement eller gratis prøvenummer her.