a123

Husker lukten av julekaker

Ei jente med mørkeblå kjole, hvit strømpebukse, svarte lakksko og rød sløyfe i gult hår. Det var Grethe Jorunn Thorsholen på Frelsesarmeens juletrefest.

Grethe Jorunn Thorsholen vokste opp i et fosterhjem langt inne i Romedal bygdealmenning i Hedmark, der to søstre tok til seg henne. Grethe Jorunn forteller om en juletrefest hos Frelsesarmeen hun husker spesielt godt:

«Jeg var 5 år den gangen, så det var julen i 1964. Mamma og tante hadde satt inn en rekke med lange benker, og jeg krabbet bortover en av dem. Jeg husker jeg hadde mørkeblå kjole, hvit strømpebukse, svarte lakksko og rød sløyfe i gult hår. Det kom veldig mye folk og stua ble helt full.

Han som talte het Frank Matthisen. Etter så mange år kan jeg fortsatt huske han veldig godt der han sto med Bibelen.

Det var en del juletrefester og sankthansfester der mamma og tante alltid serverte. Det var julekaker med og uten brunost, noen kaker som mamma kalte ruker og hennes verdens beste kringler.»

 

Husker lukten av julekaker
Illustrasjonsbilde: Juletrefest hos Frelsesarmeen er blitt til et vakkert minne. Bildet har stått på trykk i Krigsropet og er tatt av Anders Beer Wilse ved Oslo Museum.

 Del ditt minne med oss, send noen ord og gjerne et bilde til post@frelsesarmeen.no.