a123

Oslo 2017 Homeless World Cup

Oslo 2017 Homeless World Cup

Over 500 spillere fra over 50 nasjoner, fordelt på 70 lag kommer til Oslo for å spille over 450 kamper under VM for bostedsløse. 29. august–5.september blir det gratis fotballfest på Rådhusplassen, med Frelsesarmeen som arrangør.

Fotballen er spennende, men det viktigste er det som skjer med spillerne som kommer til turneringen. Fellesnevneren for dem alle er at de er «hjemløse». Noen har rusbakgrunn, noen sover på gaten, andre har bare et blikktak over hodet. Under Homeless World Cup kommer de sammen fra hele verden og snakker et felles språk; fotball. 

You need Adobe Flash and Javascript to view this file

Norge – Brasil
Tirsdag 29. august er det offisiell åpning av mesterskapet. Fra kl. 14 går alle deltagerne fra Oslo S til Rådhusplassen, hvor Kronprinsesse Mette-Marit foretar den offisielle åpningen. Norges herre- og kvinnelag spiller de to første kampene i mesterskapet samme dag. Arrangementene er åpne og gratis for alle, velkommen!

Kl. 15.30 møter Norges kvinnelag Chile til åpningskamp på bane 1

kl. 15.50 møter Norges herrelag Brasil til åpningskamp på bane 1.

Gruppene er trukket, se oversikt her

Videre utover i mesterskapet lages det daglig kampoppsett. Disse vil bli offentliggjort på Homeless World Cup sine nettsider hver morgen. Klikk her for å finne ut når ditt lag spiller

Oversikt over VM-programmet dag til dag finner du til høyre på siden.

Området
Det spilles kamper kontinuerlig på de tre banene i løpet av mesterskapet. Området er åpent for alle og arrangementet er gratis. Kart og oversikt over området finner du til høyre.

Spillernes område vil være oppe på Kontraskjæret. Dette er ikke tilgjengelig for personer uten riktig kreditering.

Regler i gatefotball
Gatefotball spilles i ballbinger på 22 x 16 meter. Kampene spilles i 2 x 7 minutter med ett minutts pause.

  • Maks 4 spillere per lag på banen, 3 utespillere og 1 keeper.
  • Keeperen kan ikke score mål og kan ikke gå ut av «penalty area».
  • Det er ikke lov å spille ballen tilbake til keeper.
  • Vertsnasjonen stiller med et reservelag med 10 spillere som kan distribueres til alle de andre deltagende lagene. Hver morgen kan lag som har 3 eller flere spillere utilgjengelig be om spillere fra reservelaget.
  • Det må alltid være 1 spiller igjen på motsatt banehalvdel når laget er i forsvar. Det spilles derfor 3 mot 2 i angrep.
  • Ved frispark må motstanderen stå minimum 2 meter unna ballen. Alle frispark er indirekte.
  • Dommerne kan dele ut følgende straff ved ufint spill: «Blue card» betyr to minutters utestengelse mens «Red card» er utestengelse for resten av kampen.
  • Utestengelse for et helt lag kan skje ved ufint spill og/eller dårlig og usportslig oppførsel på og av banen.

Ønsker du å være med som frivillig under Homeless World Cup? Klikk her!

 

Oslo 2017 Homeless World Cup

Oslo 2017 Homeless World Cup blir en storslått opplevelse for spillere som kommer fra hele verden, og for publikum. Det er en stor ære for Frelsesarmeen i Norge å være arrangør for et slikt spennende og historisk idrettsarrangement. Jeg gleder meg til å se deg på Rådhusplassen! 

Kommandør William Cochrane, leder for Frelsesarmeen i Norge, Island og Færøyene

 

viewNews is