a123

Frelsesarmeens gatefotball - mer enn bare fotball

Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005 og er en del av Frelsesarmeens rusomsorg. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

Frelsesarmeens gatefotball - mer enn bare fotball

Frelsesarmeen har per dags dato gatefotballag i:
Fredrikstad 
- Bergen 
- Oslo
- Oppegård 
- Trondheim (Hveita United)
- Stavanger
- Tønsberg/Horten
- Kongsvinger
- Larvik 
- Birkeland 
- Kristiansand
- Voss
- Mandal
- Stord
- Vennesla
- Haugesund
- Vadsø
- Harstad
- Ålesund 
- Kragerø 

Frelsesarmeen er ansvarlig for det norske landslaget i gatefotball som årlig deltar i VM for bostedsløse (Homeless World Cup). Frelsesarmeen er "Official Partner" til Homeless World Cup Foundation.

Frelsesarmeens gatefotball - mer enn bare fotball

NM i gatefotball arrangeres årlig og har siden 2007 blitt arrangert i blant annet Trondheim, Stavanger, Oslo, Kristiansand, Bergen, Drammen, Tønsberg og Kongsvinger. I 2019 arrangeres NM i Arendal av Arendal kommune.

I løpet av de årene som har gått siden gatefotballen startet opp har mange hundre personer deltatt i NM med sine lokale fotballag, og nesten hundre av disse har fått muligheten til å reise utenlands for å representere Norge i et internasjonalt verdensmesterskap. En betraktelig andel av disse har gitt tilbakemeldinger om at tilbudet har hatt store positive ringvirkninger, spesielt med tanke på minsket rusinntak og faktorer som kan påvirke fysisk og psykisk helse.

Vil du støtte Frelsesarmeens gatefotball?
VIPPS valgfritt beløp til "FA Gatefotball" #520167.
Tusen takk for gaven!

viewNews is