a123

Reiseblogg fra VM i Mexico, Dag 1 og 2

Det norske landslaget i gatefotball er på plass i Mexico for å delta i Homeless World Cup. Etter en lang reise var det godt å komme fram til hotellet. Og vertskapet viser seg fra sin beste side!

Reisen til Mexico er unnagjort, og har forløpt smertefritt. Laget møttes på Gardermoen og fikk utdelt bagger, drakter og utstyr. På flyplassen i Amsterdam møtte vi lagene fra Wales og England, som tok samme fly videre til Mexico. Og på flyplassen i Mexico var det tydelig at et verdensmesterskap var i gjære, for i passkøen sto lagene fra Norge, Finland, England, Wales, Slovenia mfl., samt flere av dommerene. Ikke minst skimtet vi også Mel Young, grunnleggeren av Homeless World Cup.

Landslaget ble møt på flyplassen av våre hyggelige guider Astrid (som forklarer navnet sitt med at faren en gang var forelsket i en nordkvinne) og Carlos, som vi gleder oss til å bli bedre kjent med i løpet av de neste dagene. Etter nærmere 14 timer totalt på fly og et døgn totalt på reisefot, var det en sliten men fornøyd gjeng som satte sine føtter på spillerhotellet i Mexico klokken 0500 norsk tid... Etter en god natts søvn, om enn noe kort på grunn av jetlag, vanket det deilig frokost. Den første dagen skal alle med på sightseeing til Teotihuacan, sammen med resten av lagene fra hele verden, før turneringen braker løs lørdag 6. oktober med åpningseremoni og de første kampene.

Inntrykket av turnering og vertskapet, for ikke å snakke om Mexico City, er udelt positivt så langt. For å sitere Nico: "Dette er det sykeste jeg har opplevd, og vi er fortsatt bare på dag 2!"

Reiseblogg fra VM i Mexico, Dag 1 og 2

Arenaen på Plaza de la Constitucion er under oppbygging, og ser høyst lovende ut. I morgen får vi oppleve stemningen på stadion for første gang, og det gleder vi oss til!

PS: For å få direkte-inntrykk fra Homeless World Cup følg oss på Twitter! @Gatefotball, alternativt @homelesswrldcup eller #HWCMexico