a123

Arbeidsmodell

Arbeidsmodell

Omsorg for hele mennesket
Vi i Frelsesarmeen tror at mennesket er mer enn kropp. Slagordet "suppe, såpe, frelse" viser til at vi har behov for fysiske, sjelelige og åndelige behov. Suppe og såpe forklarer seg selv - alle mennesker trenger ernæring, klær, varme og omsorg. Frelse kan bety å reise en person opp av rennesteinen, og det kan bety å gi rom for glede, sorg og eksistensielle spørsmål. Vi vil ha en høyere himmel over arbeidet!

Aktiv deltagelse i eget liv
Frelsesarmeen mener at rusavhengige selv kan være med på å bedre sine ferdigheter innen arbeidsliv, utdanning, familieliv, vennskap og naboskap. Vi hjelper våre beboere med å hjelpe seg selv. Noen av verktøyene vi bruker til dette er kartlegging av behov, ønsker og ressurser, tilbud om primærkontakt, individuelle tiltaksplaner, bo-trening med daglig tilsyn, veiledning og praktisk hjelp, også i møte med helsevesen og det offentlige, samt motivasjon til å begrense rusinntaket og aktiveteter som kan gi følelse av velvære og mestring.

Mat er helse
Vi vet alle hvor mye det betyr å få et godt måltid mat når man er sulten. Legg til at man har spist dårlig over lengre tid, mangler vitaminer og mineraler, kanskje er syk - så er mat helse i hver bit. Derfor bruker vår kokk sunne råvarer med riktig mengde sukker, salt og fett, minst mulig halvfabrikata, mest mulig ferske grønnsaker, og rent kjøtt framfor ferdigprodukter. Spisesalen skal være et trygt og trivelig sted der man har ro til å nyte maten, senke skuldrene og slå av en prat.

Vi vil være mer
Da dagens stab ved rusomsorgen i Tønsberg skulle stake ut veien for framtiden, sto vi igjen med noen pilarer. En av dem er mottoet "vi vil være mer". Vi vil strekke oss lenger. Ikke visste vi at vårt slagord var de nøyaktig samme ordene som ble sagt under innvielsen av nybygget da det sto klart i 1980! Det forklarer likevel noe som sitter i veggene hos oss: Vi gjør alt det våre samarbeidsparter forventer, og så enda litt til. Derfor har vi Gatefotball som et åpent tilbud ut i byen, og Prosjekt Jobben som et tilbud på huset og som oppfølging av tidligere beboere. Derfor har vi trimrom, biljardbord og åpent wifi, og derfor ønsker vi å gi alle våre beboere en varm velkomst og et godt opphold.