a123

Oslo 3 korps hornorkester feiret 125 år

Oslo 3 korps hornorkester feiret 125 år

OSLO tredje korps hornorkester jubilerer.

Oslo 3 korps hornorkester feiret 125 år I manns minne har Oslo 3. korps hornorkester vært Frelsesarmeorkesteret mest kjente i territoriet. De har vært i sammenhengende funksjon i 125 år, bare overgått av Templet hornorkester med noen få måneder. Det var derfor selvfølgelig å feire tre dager til ende når en slik milepæl passeres.Oslo III Hornorkester innledet sin jubileumsfeiring med konsert i 3. korps tradisjonsrike lokale. Lokalet, som må være en av Grünerløkkas best skjulte perler, var den beste rammen en slik konsert kunne få, og både orkesteret, forsamlingen og gjesteartist Lars Martin Myre satte opplagt pris på atmosfæren i lokalet.

Territorial musikksekretær major Jan Harald Hagen ledet festkonserten, og kommandør Dick Krommenhoek, holdt kveldens tale og akkompagnerte dessuten forsamlingen på flygel i sangen «Trygg i hans hånd». På programmet sto i tillegg til kjente armeperler som «Saints of God» (James Curnow) og «Floodtide» (Ray Steadman Allen), korpsleder og kornettist Anne Lene Rondestveit Maluba, som med stort engasjement og dyktighet framførte «Bryllupsdag  på trollhaugen» (Edward Grieg).  Musikkmester Mattias Wallin framførte «Finale fra Mendelssohns fiolinkonsert» på Eb-horn, og Oslo 3. korps mannskor (Svein Borgersen), hadde en egen avdeling.

Folk flest vil nok si at en konsert på langt over to timer er i lengste laget, men det var overhodet ikke tegn til oppbrudd i salen og publikum hadde gjerne blitt lenger! Rammen var som Royal Albert Hall og forsamlingen sang med, klappet og hoppet som om man var på The Proms i Royal Albert Hall under orkesterets avsluttende marsj «The Wellingtonian». En godt besøkt festkonsert - som for mange gikk glipp av!

Feiringen fortsatte lørdag med festmiddag der nåværende og tidligere musikanter var invitert. Der deltok også det historiske Oslo 3. korps hornorkester i tidsriktige uniformer og på nær hundre år gamle instrumenter. Alt satt i scene av oberstlt. John Bjartveit.  Fra territoriet fikk orkesteret et grafisk blad av Håkon Gullvåg, som viser et svevende Noas Ark, et reisende fellesskap på vei mot himmelen.  Musikksekretær Jan Harald Hagen overrakte og oppfordret til å gjøre en innsats for å finne veier til å tilby nye generasjoner løkka beboere, barn og voksne, til å få sitt liv forsølvet og bli en del av en tradisjon og et fellesskap som har betydd uendelig mye for den enkelte musiker, for bydelen og for Frelsesarmeen.Søndag ble feiringen avrundet med musikkgudstjeneste der igjen kommandør Dick Krommenhoek talte. «In the Kings service» var et av verkene som ble framført i løpet av helgen og kan være en god bunnlinje for det store kultur og musikkarbeid som Oslo III korps hornorkester representerer. Musikkfellesskapet gratulerer!

Per Fjelgen