a123

Sing! Nashville 2017

Sing!  Nashville 2017

Thor Fjellvang,Tone K. Ødegaard og Aril Schøld er alle personer som har lagt ned stort arbeid med sang i kirke- og menighetssammenheng. De reiste sammen med musikksekretæren, major Jan Harald Hagen, til en konferanse om SANG i menighetene i Nashville.

Sing!

Nahsville 2017

Dette skulle egentlig vært i form av en blogg, men programmet var stramt og tiden strakk ikke helt til. Thor Fjellvang, Tone K. Ødegaard og Aril Schøld er alle personer som har lagt ned stort arbeid med sang i kirke- og menighetssammenheng. De reiste sammen med musikksekretæren, major Jan Harald Hagen, til en konferanse om SANG i menighetene i Nashville. Initiativtagere var Kristyn og Keith Getty, mest kjent for sin sang «In Christ Alone», men konferansen var støttet av mange kristne organisasjoner i USA og fant sted i en mega-kirke, Brentwood Baptist Church i utkanten av Nashville.

Fokus for konferansen var SYNG, og fordragsholdere og seminarer var alt sentrert rundt viktigheten av sangen i menighetene. Emner som oppbyggingen av gudstjenestene, tilbedelse i lovsang, sangen som vitnesbyrd ble belyst av noen av Amerikas fremste forkynnere. Om jeg skal trekke ut noen essens så hørte jeg nødvendigheten av mangfold. Ta vare på og bruk, de bibelske salmene! De står i en særstilling! Ta vare på og bruk de reformerte salmene! De er bærere av teologisk dybde som er undervisning og trosopplæring med sang! Bruk de evangeliske sangene de er vitnesbyrd om levde kristne liv som det går an å kjenne seg igjen i! Syng de nye lovsangene! De er tilbedelse i en musikalsk drakt som treffer vår tids mennesker!

Ekteparet Kristyn og Keith Gettys hjertebarn er å skrive nye bibelsk funderte tekster og ikle dem melodier og akkompagnement som treffer vår tid, og de oppfordrer til å skrive nye sanger der særlig teologien, trosopplæringen og vitnesbyrdet blir synlig. Unge i vår tid har ikke grunnleggende kristen utdannelse fra skole eller søndagsskole og sangen er en mulighet til å gi dette på en måte de kan forholde seg til.

Høydepunkter på konferansen var som sagt foredrag og taler, men best vil jeg nok huske forsamlingssangen! 4000 som var særlig glade i «salmer, sanger og åndelige viser» løftet taket i megakirken når sanger som «Å, store Gud» og «In Christ alone» ble sunget!

For oss som vokste opp med bildet av Joni (Eriksson Tada), både som bok-cover og hennes historie tegnet for oss, ble møtet med henne, den dagen hun hadde sittet 50 år i rullestol en svært berørende kveld. Etter at fortellingen om Job fra bibelen hadde møtt oss flere ganger i løpet av helgen ble hennes livshistore fortalt og kommentert med a capella allsang av sanger som hadde hjulpet henne i livet! Sterkere vitnesbyrd er sjelden man får oppleve.

Om turen ellers. Vi fikk med oss fredag til søndag som en bonus-opplevelse. Fikk se music city Nashville med sine gode og dårlige sider. Opplevde americana-konsert i en park sammen med Solveig Leithaug, norsk kristen singer-songwriter fra 80-tallet, som nå bor i Nashville med familen. Dessuten bluegrass konsert i en hatte- og bootsbutikk, og konsert med blant annet Amy Grant i et av Nashvilles mest tradisjonsrike konsertlokaler. Søndagen ble brukt til besøk til Frelsesarmeen i South Nashville hvor vi var med om søndagens gudstjeneste og etterpå tok vi turen til en baptistkirke i et fattigere strøk av Nashville der det var veldig høy gospelmusikkfaktor og en fortettet atmosfære. Et utvilsomt høydepunkt for gospelmusikkelskere.  Mange flotte opplevelser på få dager og mye visdom å la seg inspirere av for oss som arbeider med sang i kristne fellesskap.

En opplevelse for livet. Garantert!