a123

Stavanger hornorkester på 125års jubileumstur til USA

Stavanger hornorkester på 125års jubileumstur til USA

Stavanger hornorkester har vært i virksomhet i 125 år. I forbindelse med dette fikk de et bilde av Hovedkvarteret, Seksjon for musikk med tittelen "Østenfor sol" av Åke Berg. De er for tiden på jubileumstur til USATuren til USA er kommet som en invitasjon til å være med på den skandinaviske kongress som avholdes i Rockford. 
Foruten Rockford, skal vi også besøke Stoughton i Wisconsin, Minneapolis i Minnesota og Millwaukee igjen i Wisconsin hvor vi skal være med om et soldiers rally hvor den nyutnevnte CS vil bli 
introdusert for soldatene i divisjonen. 

Repertoaret vårt består av både gamle ting og helt nyskrevne ting. 
Vi hadde blant annet besøk fra Los Angeles av Kevin Larsson m/familie. Han har skrevet et nytt stykke til oss i anledning vårt jubileum som heter HOPE. I denne er sangen Cornerstone blitt bearbeidet og komposisjonen er er spennende å jobbe med. Den har både fartsfylte passasjer og rolige velklingende partier som vil gi godlyd i den enkelte lytters ører. 
Utover denne spiller vi også Fuego kornettkvartetten som Paul Sharman skrev til ISB sine solokornetter, The Adventurers av Martin Cordner, Jeg er i Herrens hender av John Brakstad.  
I tillegg så har Tom Brevik beriket oss med et norsk arrangement som heter Two Norwegian Moods med de kjente sangene Seterjentens Søndag og Ved Rondane. 
Dette er bare noe av det som vi har med oss. 
Vi har også sammensatt et kor for anledningen og her har igjen Tom Brevik velsignet oss med en ny sang som heter Blessing. 

Vi reiser jo nå den 5. oktober og er tilbake igjen den 14. oktober. 

Dette forteller Musikkmester Per-Erik Petersen noen dager før avreise.