a123

Møt en kadett!

Møt en kadett!

"Mitt navn er Anita Gerber. Jeg er oppvokst på en gård med en stor familie i Sveits. Jeg har fullført utdanning som snekker i Sveits og har jobbet som det i noen år."


Publisert: 19.10.2015

Jeg ble først kjent med Frelsesarmeen i 2006 på Island. Der bodde jeg i 8 år, før jeg i fjor flyttet til Norge.

 

Hvordan opplever du å være i gang med offisersutdannelsen?

Jeg er veldig fornøyd, og jeg kjenner at jeg er på riktig plass. Det er utfordrende, men kjenner at det er utrolig spennende og lærerikt. Skrittene mot kallet er helt ut av min komfortsone, men jeg har full tro på at Gud hjelper meg og vil utvide min komfortsone til tjeneste for hans rike.

 

Kan du kort si noe om veien hit?

Som barn og ungdom drømte jeg om å jobbe for og med folk. Jobbe for politiet var egentlig den største drømmen, men en annen tanke var å få bli førskolelærer eller sosialpedagog. Som jeg allerede har sagt, ble jeg til slutt utdannet som snekker.

Etter min utdanning reiste jeg med en gruppe, ICYE (International Cultural Youth Exchange), til Island og hadde ett år med frivillig tjeneste hos Frelsesarmeen.

Jeg kjente at ett år ikke var nok! Gjennom de 8 årene på Island, jobbet jeg på flere steder som Frelsesarmeen driver. Å jobbe med folk og se offiserene i aksjon, var for meg en av de avgjørende momenter som gjorde at jeg bestemte meg til å stige ut av komfortsonen og faktisk gjøre noe for Guds rike.

I starten av 2014 reiste jeg derfor til Tromsø og var der i tjeneste for Frelsesarmeen ett år. Der fikk jeg mulighet til å bli kjent med den norske Frelsesarmeen og samtidig lære det norske språket.

 

Hva drømmer du om som offiser?

Jeg drømmer om at flere mennesker får bli kjent med Jesus. At mennesker lærer bedre å vise kjærlighet til sine medmennesker, og at jeg alltid kommer til å sette Guds plan foran mine egne planer. Jeg ønsker å kunne formidle Guds ord på en måte som gjør at folk i dag forstår det.

En av mine drømmer er også at Frelsesarmeen kommer til å oppleve en ny epoke hvor mange vil bli frelst og ønske å ha Frelsesarmeen som sitt personlige og åndelige hjem.

 

Hvis du fikk gi noen gode råd til de som tenker på om de kanskje skal bli offiser, hva ville du ha sagt?

Om du kjenner at Gud kaller, så si ja til å stige ut av din egen komfortsone. Tross all tvil og usikkerhet om at du kanskje ikke er bra nok eller at du ikke har evner til å gjøre det og det. Gud har bruk for deg! Alle mennesker er forskjellige og har forskjellige evner, men Gud har en plan. Ta utfordringen!