a123

Møt et par 1.-årskadetter!

Møt et par 1.-årskadetter!

Solfrid Margrethe Storly og Øyvind Askevold har denne høsten begynt sin utdannelse på Frelsesarmeens offisersskole.


Publisert: 22.09.2016

Vi begynner med Solfrid.

 

Kort presentasjon av deg selv...

Solfrid Margrethe Storly, født i 1986. Kommer opprinnelig fra Orkdal. Har vært i Trondheim korps i 8 år. Er utdannet helsefagarbeider og agronom, jobbet som helsefagarbeider i 6 år.

 

Hvorfor offiser?

Først er det noe som du må ha et kall til, å bli offiser i Frelsesarmeen. Dette fikk jeg bekreftet for noen år siden. Jeg vil si at det er et privilegium å få det kallet, men et stort ønske for meg er å formidle evangeliet videre, om at Jesus er min frelser - og alt han har gjort for meg.

 

Hvilke drømmer har du for tjenesten?

Jeg drømmer om at Gud skal sende meg dit jeg skal. Treffe de folkene jeg skal. Jeg regner med at det blir mange utfordringer, men det er noe av det som gjør det spennende. Jeg gleder meg til hva som kommer i fremtiden.

 

Har du noen råd til andre som tenker på en tjeneste/oppgave?

Møt et par 1.-årskadetter!

Det er viktig å be Gud om råd og veiledning i alt, om det er store eller små oppgaver. Husk at Jesus er veien, sannheten og livet.

 

 

Øyvind har fått de samme spørsmålene, og her er hans svar:

 

Kort presentasjon av deg selv...

Øyvind Askevold, 52 år, gift med Rebecca og sammen har vi (hun for det meste...) produsert 5 sønner. Jeg går ut til offisersskolen fra Moss korps. Er utdannet siviløkonom og har de siste 8 årene jobbet som konsern innkjøpsdirektør i Kavli Holding AS.

 

Hvorfor offiser?

Først og fremst fordi Gud har kalt meg og endelig klarte å nå gjennom til både hjerte og hode. Da Frelsesarmeen alltid har vært mitt og Rebeccas åndelige hjem, var det også naturlig at kallet til heltidstjeneste resulterte i å søke inn på offisersskolen.

Jeg fikk nok mitt første kall ved Frelsesarmeens botsbenk allerede i 14-15 års alder, men glemte det raskt og valgte heller å følge en mer standard livsvei hvor høyere utdanning og karriere ble målet.

Da Rebecca for 2 1/2 år siden så annonserte at hun ønsket å søke seg inn på offisersskolen den høsten, ble det også etter hvert en vekker for meg. Ved siden av å velsigne og støtte henne i det valget hun tok, uten dermed å tenke at dette ville medføre noen jobbendring for meg, ble jeg selv nødt til å gå i meg selv, men først og fremst søke Gud i bønn for å finne ut om dette også var ment for meg - noe det var!

 

Hvilke drømmer har du for tjenesten?

Jeg drømmer om at jeg hver dag skal våge å gå ut og være Jesus' utstrakte hånd. Gjøre og si det han ville gjort og sagt, slik han viser og forteller meg gjennom talsmannen, Den Hellige Ånd. Hvis jeg klarer det, vet jeg at mennesker vil få anledning til å ta imot Jesus som sin frelser og der i gjennom at Guds rike på jord vil ha fremgang,

 

Har du noen råd til andre som tenker på en tjeneste/oppgave?

Følg det gamle, men stadig like akutelle Nike-slagordet: "Just Do It!"

Den enkelte må selvsagt oppleve at det er Herrens kall - og det tror jeg det ofte er...! Vi solgte huset sist vinter, har nå flyttet til tjenestebolig i Halden, og på vei til Jeløy og oppstart på offisersskolen 23. august tenkte jeg noe sånt som at "jeg vet ikke om jeg noen gang i livet har hatt det så godt som jeg har det akkurat nå..."