a123

Av med klærne – opp i posen

Nå kan du levere bruktklær til Fretex på posten. Hent en Fretexpose, fyll den og lever den igjen.

Av med klærne – opp i posen
Det var mange blikk på Posten da disse begynte å kle av seg. Det aller enkleste er kanskje å ta med seg en Fretexpose hjem og fylle den der? Foto: Silje Eide


Vi er på Posten på Skjetten. Plutselig begynner ei ung dame å ta av seg klærne. Flere andre slutter seg til henne – også de viser mer hud enn april-temperaturen skulle tilsi. De tar hver sin Fretexpose fra hylla, legger klærne oppi og leverer dem fra seg over disken.

Folk stopper opp, kikker. Hva er dette?

1.400 nye leveringspunkter

Ok, vi innrømmer det. Avkledningen er et stunt for å vise at Fretexposen har kommet på Posten. Nå blir det nemlig enda enklere å gi bort bruktklær. Alt du gjør er å hente en pose, fylle den med inntil 8 kilo klær og poste den for 50 kroner – en liten pris å betale for å støtte miljøet og hjelpe mennesker inn i arbeidslivet.

− Per i dag har vi ca. 2.000 innsamlingsbokser i Norge – de fleste av dem i byene. Når folk fra i dag kan gi bort sine bruktklær via Postens 1.400 avdelinger over hele landet, nesten dobler vi mulighetene til å gi bort klær. Det er også en stor fordel at man nå kan gi bort tøy uansett hvor man bor i landet, sier Trine Gjermundbo, kommunikasjonssjef i Fretex.

Av med klærne – opp i posen
Mia Gundersen og Arne Skeie tror Fretexposen vil bli populær. Foto: Silje Eide


Kjentfolk ga bort klær

Mia Gundersen og Arne Skeie møtte også opp på Skjetten for å gi sine bidrag i hver sin Fretexpose. Arne Skeie hadde blant annet med seg en Fotball-landsdrakt, mens Mia Gundersen hadde tatt med seg en eske fylt med ubrukte klær hun hadde funnet i skapet.

− Det hoper seg fort opp med klær vet du. Da er det ingenting som er bedre enn å gi bort tøy du aldri bruker. Sånn sett er det helt ideelt med Fretex, sier hun på sin klingende Stavanger-dialekt.

Følg Fretexposen og alle som bidrar på Instagram. Ta bilde eller film av det du legger i posen og bruk #tilfretex.